पृष्ठ चयन

के तपाईं अमेरिकामा एक विद्यार्थी हुनुहुन्छ जब तपाईं क्याम्पसमा काम गर्न र केही अनुभव छ? समस्या छैन। यू.एस. सरकारले अन्तर्राष्ट्रिय विद्यार्थीहरूलाई निश्चित परिस्थितिमा तपाईंको स्कूलबाट बाहिर जाने अनुमति दिन्छ।

कहिलेकाहीं CPT प्रयोग गर्ने

Curricular व्यावहारिक प्रशिक्षण (सीपीटी) ले तपाईलाई पहिलो शैक्षिक वर्ष पछि आफ्नो अध्ययनको लागि काम गर्न आवश्यक हुन्छ जब आवश्यकताहरु फिट हुन्छ। यदि तपाईं स्नातक विद्यार्थी हुनुहुन्छ भने, तपाइँलाई अनुमति दिइएका प्रथम शैक्षिक वर्षमा काम गर्न सक्नुहुन्छ।

CPT को बारेमा नियमहरू

अमेरिकी आप्रवासन र सीमा प्रवर्तनको अनुसार, एक सीपीटी यो हो:

  • तपाईंको मुख्य र अनुभवको लागि अभिन्न एक अध्ययन को कार्यक्रम को एक भाग हुनु पर्छ।
  • जब तपाइँ स्नातक तहमा नामांकन गर्नुहुन्छ, तपाईंको नामित स्कूल आधिकारिक (डीएसओ) ले तपाइँको पहिलो सेमेस्टरको समयमा सी.पी. लाई प्राधिकृत गर्न सक्छ यदि तपाइँको कार्यक्रमलाई यो किसिमको अनुभव चाहिन्छ। विवरणका लागि आफ्नो DSO सोध्नुहोस्।
  • तपाईंको DSO ले तपाईंलाई नयाँ प्रदान गर्दछ फारम I-20, "गैरआवासीय विद्यार्थी विद्यार्थीको लागि योग्यता प्रमाणपत्र," यसले देखाउँछ कि DSO ले यो रोजगारको लागि अनुमोदन गरेको छ।
  • तपाईं CPT मा पूर्ण-समय वा अंश-समयमा काम गर्न सक्नुहुन्छ।
  • सीपीटी को एक अनुबंध सहकारी सम्झौता वा तपाईंको नियोक्ता बाट एक पत्र को आवश्यकता छ।
  • यदि तपाइँसँग 12 महिना वा पूर्ण-समय सीपीटीको अधिक छ भने, तपाईं OPT को लागि अयोग्य हुनुहुन्छ भने, तर अंश-समय सीपीटी राम्रो छ र तपाईले OPT बाट रोक्न सक्नुहुनेछ।

(नोट: ओपीटी वैकल्पिक व्यावहारिक प्रशिक्षणको लागि छ। हामी यस विषयको बारेमा अर्को पोस्टमा कुरा गर्नेछौं। सीपीटी र ओपीटी बीचको भिन्नता पनि समावेश गरिनेछ।)

Curricular व्यावहारिक प्रशिक्षणको लागि आवेदन

  • यो तपाईंको अध्ययन संग सम्बन्धित हुनुपर्छ।
  • यो पहिलो अकादमिक वर्ष पछि हुनुपर्छ (जब तपाईं स्नातक विद्यार्थी हुनुहुन्न र सीटीटी डिग्रीको लागि आवश्यक छ। तपाईलाई त्यसो गर्न अनुमति चाहिन्छ।)
  • यो पूर्णमा 12 महिनाहरूमा सकिएन। (एकपटक यो 12 महिना पुग्छ, तपाईं OPT को लागि योग्य हुनुहुन्न।)
  • तपाईं एक F-1 भिसा धारक हुनुपर्छ र डिग्री डिग्रीमा नामांकन हुनुपर्छ।
  • एक आदानप्रदान विद्यार्थीसँग सीपीटी हुन सक्दैन।